Första PLYO-passet någonsin

Nov 24, 2014 @ 16:59Categories: Min träning

Alltså, oh my god mina ben och rumpa! Har under ett bra tag varit sugen att testa på PLYO på mina benpass och idag körde jag mitt första någonsin! Mina ben är en av mina svaga punkter, i början slarvade jag med benträningen och nu har jag tagit benträningen på riktigt allvar men de vägrar växa. Fick tipset av fina Clara att köra ett tungt pass i veckan med fokus på mer basövningar och ett plyo-pass.

Eftersom det var mitt första pass och jag vet att mina ben inte riktigt är gjorda för sån här typ av träning (läs: inte redo för att dö ordentligt första gången) så valde jag att mestadels köra med egen kroppsvikt och hålla det väldigt simpelt. Körde lite olika varianter av utfallssteg och knäböj och lite andra övningar med fokus på glutes. Trots lite vikter så blev det ett riktigt mjölksyrepass och ett ordentligt svettkalas! Tänker definitivt fortsätta med detta och hoppas på att det kommer hjälpa mig att bli både starkare och större!

Del 1 plyo:
20 reps utfallssteg med 5-kilos hantlar
10 reps utfallssteg på plats med dubbel gung i bottenläge
15 reps sumosquats
15 reps "kissande hunden"
Detta * 3 set

Del 2 plyo:
15 reps squat jumps
15 reps höftlyft
15 reps knäböj med 8 kilo kettleball
Detta * 3 set

Sen allt det tre gånger! Mina ben och rumpa är riktigt utmattade nu efteråt, att gå ner för trappan både från gymmet och spårvagnen var nästintill omöjligt. Vi får väl se om jag kommer upp ur sängen imorgon! surprise
 

Comments (1)
Vilma2015 {Nike Falcons2015-12-24 20:39
OPTIONS